SELAMAT DATANG KE BLOG URUSAN ULAMAK PAS KAWASAN TEMERLOH

BLOG YANG MENGHIDANGKAN ARTIKAL AGAMA,ISU - ISU SEMASA DAN KEGIATAN URUSAN ULAMAK

Sunday, April 1, 2012

GENERASI MUDA BERSAMA ISLAMMARILAH KITA MENDUKUNG SEMANGAT RASULULLAH S.A.W. YANG SANGAT MEMERLIHARA ORANG MUDA.PEMUDA PADA AWAL ISLAM MENJADI TONGGAK DAKWAH DAN EJEN PEMBANGUNAN DALAM MEMBINA KEKUATAN .NAMA SEPERTI MUS’AB UMAIR,USAMAH ZAID,ALI ABI TALIB,DAN BILAL R ABAH,MEMBUKTIKAN KEPADA GENERASI BERIKUTNYA BAHAWA REMAJA TONGGAK KEKUATAN UMMAH PADA ZAMAN RASULULLAH S.A.W. DAN SAHABAT.
RASULULLAH S.A.W. BERPESAN SUPAYA UMMAH MEMBERIKAN PERHATIAN KEPADA MENDIDIK DAN MENJAGA BELIA DALAM SABDA BAGINDA YANG BERMAKSUD,”AKU BERPESAN KEPADA KAMU SUPAYA MEMBERI PERHATIAN KEPADA PEMUDA,SESUNGGUHNYA HATI MEREKA LEMBUT.ALLAH MENGUTUS AKU MEMBAWA AGAMA HANIF LALU PEMUDA MENOKONG AKU SEDANGKAN ORANG TUA MENENTANG AKU.”
HARAPAN ISLAM KEPADA GENERASI MUDA,REMAJA ATAU BELIA AMAT TINGGI,JUSTERU PENGIKTIRAFAN INI MESTI DIBUKTIKAN MELALUI TINDAKAN DAN REALITI,BUKAN SEKADAR RETORIK ATAU OMONG KOSONG.BENAR DAN TEPAT KECINTAAN ALLAH KEPADA MEREKA YANG SUKA BERSEDEKAH,TETAPI ALLAH LEBIH CINTA GENERAS MUDA YANG BERSEDEKAH , ALLAH JUGA MENCINTAI MEREKA YANG BERAMAL , TETAPI ALLAH LEBIH MENCINTAI GENERASI MUDA YANG BERAMAL.ALLAH MENGASIHI ORANG BERIBADAT,TETAPI LEBIH MENGASIHI PEMUDA YANG BERIBDAH.
HARAPAN KEPADA GENERASI MUDA SUPAYA KITA BERSATU DALAM MEMPENGARUHI PENGUNDI- PENGUNDI MUDA SUPAYA MENYOKONG PAKATAN RAKYAT DAN RUNTUHKAN UMNO -BN DALAM PRU KE-13 YANG TIDAK LAMA AKAN TIBA – MELALUI MEDIA BARU MARI KITA GUNAKAN SEPENUH MASA SEMOGA KETINGGIAN ISLAM DAPAT KITA JAGA SETERUSNYA MENJADIKAN ISLAM SEBAGAI GAYA HIDUP SELURUHNYA. SEKIAN WASSALAM .

No comments:

Post a Comment