SELAMAT DATANG KE BLOG URUSAN ULAMAK PAS KAWASAN TEMERLOH

BLOG YANG MENGHIDANGKAN ARTIKAL AGAMA,ISU - ISU SEMASA DAN KEGIATAN URUSAN ULAMAK

Thursday, September 20, 2012

FILEM HINA NABI AGENDA JAHAT ZIONIS CETUS KETEGANGAN OLEH WAN NORDIN WAN YAACOB

KUALA LUMPUR – PAS MENGUTUK KERAS PEMBIKINAN SERTA PENYEBARAN FILEM ‘INNOCENCE OF ISLAM” ARAHAN SAM BACILE YANG MENGHINA KEPERIBADIAN NABI MUHAMMAD SAW DAN MELIHATNYA SATU AGENDA JAHAT OLEH ZIONIS MENGHINA ISLAM.
TIMBALAN PRESIDEN PAS MOHAMAD SABU BERKATA TINDAKAN JAHAT ITU AMAT MEMALUKAN DAN IA PASTINYA DIDALANGI OLEH ZIONIS YANG BERSARANG DI AMERIKA SYARIKAT.
BERCAKAP KEPADA HARAKAH 14 SEPTEMBER LALU, MOHAMAD MENEGASKAN IA SEBAGAI SATU PERBUATAN PROVOKASI PEMBUAT FILEM ITU UNTUK MENIMBULKAN KETEGANGAN DALAM KALANGAN UMAT ISLAM SELURUH DUNIA.
“AMERIKA HARUS BERTANGGUNGJAWAB MENAMBIL TINDAKAN KE ATAS PENGARAH FILEM PELAKON DAN MEREKA YANG TERLIBAT DALAM FILEM INI . KITA TIDAK MAHU AMERIKA HANYA BERKATA MEREKA TIDAK TAHU APA – APA SEPERTI YANG DISEBUT SETIAUSAHA NEGARA AMERIKA HILLARY CLINTON “ KATA BELIAU LAGI.
KATANYA FILEM ITU SUNGGUH JIJIK DAN TIADA MANA – MANA AGAMA DAN TAMADUN MERELAKAN PENCERCAAN TERHADAP AGAMA LAIN KHASNYA DALAM KONTEKS FILEM INI PENGHINAAN KE ATAS ISLAM.
MEREKA MENGHINA NABI MUHAMMAD SAW DENGAN MELAKONKAN WATAK GILA SEKS GILA ANAK LUAR NIKAH MEREKA JUGA MENGHINA ISLAM KONON ISLAM MEMBENARKAN MEMBUNUH ANAK – ANAK PEREMPUAN DAN ORANG TUA INI SUATU PERBUATAN YANG SANGAT BIADAP DAN KURANG AJAR “ KATA MOHAMAD SABU LAGI .
SAMBIL MENDESAK SATU TINDAKAN DIBUAT OLEH PENTADBIRAN BARRACK OBAMA , MOHAMAD BAGAIMANA PUN MENASIHATKAN UMAT ISLAM AGAR TIDAK TERJEBAK DENAGN PROPAGANDA JAHAT ZIONIS INI.
BARU – BARU INI KEDUTAAN AMERIKA SYARIKAT DI BENGHAZI LIBYA DISERANG BERIBU – RIBU PENDUDUK YANG MENGADAKAN TUNJUK PERASAAN DIPERCAYAI KERANA MEMBANTAH FILEM ITU SEHINGGA MENYEBABKAN DUTA AMERIKA SYARIKAT CHRISTOPHER STEVENS DAN TIGA LAGI TERBUNUH.
MASYARAKAT DUNIA DIINGATKAN AGAR BERHENTI DARIPADA MENYEBAR KLIP VIDEO FILEM ITU KERANA SEBARANG BENTUK PENGHINAAN TERHADAP NABI MUHAMMAD SAW ADALAH SATU TINDAKAN YANG TIDAK BOLEH DITERIMA (HARAKAH KELUARAN 17 – 20 SEPT 2012).

No comments:

Post a Comment