SELAMAT DATANG KE BLOG URUSAN ULAMAK PAS KAWASAN TEMERLOH

BLOG YANG MENGHIDANGKAN ARTIKAL AGAMA,ISU - ISU SEMASA DAN KEGIATAN URUSAN ULAMAK

Wednesday, September 19, 2012

BENCI TERHADAP ISLAM TAK UNTUNGKAN SIAPA

.
PARTI ISLAM SE MALAYSIA (PAS) MENDESAK PIHAK PENTADBIRAN KERAJAAN AMERIKA SYARIKAT UNTUK MENGAMBIL LANGKAH SERIUS DI ATAS PROVOKASI KEBENCIAN BERAGAMA YANG DITIMBULKAN MELALUI PENERBITAN FIEM KETURUNAN ISRAEL AMERIKA DARI AMERIKA SYARIKAT.
PAS PADA ASASNYA MENGHORMATI PERLUNYA KEBEBASAN BERSUARA DAN BERKARYA, TETAPI KEBEBASAN INI HENDAKLAH BERTERASKAN RASA KEBERTANGGUNGJAWABAN SEHINGGA TIDAK MENYEBABKAN KEHARMONIAN HIDUP BERAGAMA DAN KESUCIAN YANG DIFAHAMI OLEH UMAT ISLAM ATAU MANA – MANA KELOMPOK AGAMA DIPERMAINKAN.
MEWUJUDKAN PERASAAN KEBENCIAN YANG CUBA DITABURKAN OLEH KELOMPOK TERTENTU EKSTRIMIS INI ADALAH TINDAKAN MUNDUR KE BELAKANG DAN TENTUNYA TIDAK AKAN MENYUMBANG KEPADA SUASANA DUNIA YANG LEBIH TENTERAM.
IANYA HANYA AKAN MENYEBABKAN BERLAKUNYA KESAN NEGATIF BERANGKAI YANG TIDAK MENGUNTUNGKAN SESIAPA PUN .
PAS JUGA TURUT MERASA TERKILAN SEDIAH DAN INGIN MENYAMPAIKAN UCAPAN TAKZIAH KEPADA SELURUH ANGGOTA KELUARGA KAKITANGAN DIPLOMATIK DAN KESELAMATAN KEDUTAAN AMERIKA DI LIBYA YANG TELAH TERBUNUH DALAM PROTES YANG BERTINDAK DI LUAR KAWALAN ITU.
PAS INGIN MENGGESA PHAK KERAJAAN UMAT ISLAM DI SELURUH DUNIA UMUMNYA DAN KERAJAAN MALAYSIA KHASNYA UNTUK MELINDUNGI SERTA MEMASTIKAN KESELAMATAN PARA DIPLOMAT DAN KAKI TANGAN DIPLOMATIK YANG BERTUGAS DI NEGARA INI.
INGIN SAYA TEGASKAN BAHAWA ISLAM MEMBERI PENGIKTIRAFAN TINGGI TERHADAP KEHADIRAN MEREKA DAN UMAT ISLAM WAJIB MENJAGA KESELAMATAN PARA KAKITANGAN DIPLOMATIK INI YANG MENJADI SEBAHAGIAN TANGGUNGJAWAB PIHAK KERAJAAN TUAN RUMAH .
DATO’ SERI TUAN GURU ABDUL HADI AWANG PRESIDEN PAS (HARAKAH KELUARAN 17-20SEPT 2012 ) .


No comments:

Post a Comment