SELAMAT DATANG KE BLOG URUSAN ULAMAK PAS KAWASAN TEMERLOH

BLOG YANG MENGHIDANGKAN ARTIKAL AGAMA,ISU - ISU SEMASA DAN KEGIATAN URUSAN ULAMAK

Saturday, April 13, 2013

TOLAK HUKUM ALLAH SOLAT TIDAK DITERIMA .
TOLAK HUKUM ALLAH,SOLAT TIDAK DITERIMA.
KUALA LUMPUR – TIMBALAN MURSYIDUL AM  PAS,DATO’HARUN DIN MENEGASKAN BAHAWA SOLAT SESIAPA SAHAJA TANPA MENGIRA PARTI POLITIK YANG MENOLAK HUKUM  ISLAM TETAP TIDAK DI TERIMA ALLAH.
MENGULAS LANJUT  MANIPULASI UMNO-BN TERHADAP UCAPAN MURSYIDUL AM  PAS, DATO’ NIK ABDUL AZIZ NIK MAT DI KOTA BHARU, 4 APRIL LALU TENTANG SOLAT ORANG UMNO TIDAK MENDAPAT PAHALA KERANA PARTI ITU  MENOLAK DASAR ISLAM,UJARNYA,IBADAH DARI SEGI HUKUM SYARAK KETAATAN SEPENUHNYA KEPADA SEGALA PERINTAH ALLAH DENGAN HATI YANG PENUH RELA.
“SAMA JUGA SOLAT,KALAU SOLAT TIDAK DIBUAT KERANA MENTAATI PERINTAH  ALLAH SEBALIKNYA MUNGKIN KERANA HENDAK MENUNJUK –NUNJUK ATAU LAIN –LAIN MAKA DENGAN SENDIRINYA SOLAT ITU TIDAK DITERIMA ALLAH.UJARNYA KETIKA DITEMUBUAL HARAKAH DI KEDIAMANNYA BANDAR BARU  BANGI, 8 FEB LALU .
HAL TERSEBUT , KATANYA SESUAI DENGAN FIRMAN ALLAH DALAM SURAH ALMAUN  AYAT  4 -6 :
                   ﭿ       
4. (kalau orang Yang demikian dikira dari bilangan orang-orang Yang mendustakan ugama), maka Kecelakaan besar bagi orang-orang ahli sembahyang -
5. (laitu) mereka Yang berkeadaan lalai daripada menyempurnakan sembahyangnya;
6. (juga bagi) orang-orang Yang berkeadaan riak (bangga diri Dalam Ibadat dan bawaannya),
JELASNYA , ALLAH JUGA TURUT MENOLAK SOLAT ORANG YANG HATINYA LALAI ATAU TIDAK FOKAS PADA TJUAN SOLAT SERTA TIDAK SEPENUHNYA TAAT PERINTAH ALLAH .
“INIKAN PEMIMPIN UMNO YANG PERNAH MENYEBUT MEREKA MENOLAK ATAU TIIDAK MAHU MENERIMA HUKUM ALLAH “TEGASNYA LAGI.
SEMANTARA ITU, DR HARUN DIN TURUT MENGULAS ISU KALIMAH ALLAH DAN TUJUH DOSA BESAR MASIH LAGI TERUS DIMAINKAN MEDIA UMNO-BN MENJELANG PRU13 YANG AKAN BERLANGSUNG PADA 5 MEI 2013.
“MENGAPA UMNO –BN MASIH TUDUH  KITA (PAS)BEGITU,SEDANGKAN PENDIRIAN PAS DALAM ISU KALIMAH ALLAH TIDAK MEMBENARKAN ORANG BUKAN ISLAM MENGGUNAKAN KALIMAH ALLAH BAGI TUJUAN MENTERJEMAHKAN PERKATAAN GOD DALAM KITAB MEREKA.
“UMNO SILAP BESAR UNTUK MENGAIBKAN PAS SEBAGAI PARTI YANG MEMPERJUANGKAN AGENDA ISLAM .KALAU HENDAK BILANG DOSA UMNO ENTAHLAH,TIDAK TERKIRA BANYAKNYA” UJARNYA LAGI .
(HARAKAH KELUARAN 12 -14 APRIL 2013 .OLEH : ARIF ATAN .)

No comments:

Post a Comment